Az ön IP címe:   3.236.70.233       
 
   • Renszergazda szolgáltatás
     • Adatok védelme
       • Laptopok védelme
         • Hálózatok biztonsága
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         • Telefonáljon ingyen
       • Szoftverek ingyen
     • Windows vagy Linux
  • Google optimalizálás
Sebességmérő
  START
   Rendszergazda
   Terméktámogatás
   Elérhetőség
   Letöltések
   Sebességmérö
ADATVÉDELEM
HÁLÓZATVÉDELEM
HARDVEREK
SZOFTVEREK
HONLAPOK
Test your computer for
Falsh Player and Java.

Flash Player test
Java test
Látogatók
0
- Jelenleg online
- Ma
0
- Tegnap
0
- Elmúlt 7 napban
0
- Elmúlt 30 napban

Frissítve: 2011.06.03.
/   START   

Rendszergazda szolgáltatás - Informatikai hálózat építés és karbantartás

(Budapest, Gyál, Vecsés, Alsónémedi, Dunaharaszti városokban)

  Rendszergazda szolgáltatás -> Bővebben
Felhasználók és rendszergazdák -> Bővebben
Építsünk egy frankó informatikai hálózatot -> BővebbenRendszergazda szolgáltatás
Rendszergazdaként vállalom kis és közepes méretű cégek informatikai hálózatának beállítását és üzemeltetését, lakhelyem Gyál vonzáskörzetében (Budapest, Gyál, Vecsés, Alsónémedi, Dunaharaszti városokban)

A szolgáltatás az alábbi tevékenységekre tér ki:

  Adatmentési módszerek megvalósítása
Adattitkosítási rendszerek kiépítése (laptopokon, hálózatok között stb.)
Kliens gépek telepítése felügyelete, karbantartása (hardver, szoftver)
Szerverek telepítése, felügyelete, karbantartása (hardver, szoftver)
Hálózati eszközök (router-ek, switch-ek) beállítása, felügyelete, karbantartása
Hibaelhárítás helyszíni kiszállással vagy távoli eléréssel
Új hálózat építése (rack szekrény építés, kábelezés stb.)Felhasználók és rendszergazdák
Próbáltam a felhasználó szemével információkat keresni magyar nyelven a rendszergazdai tevékenységről a világhálón. Úgy látom (remélem nem tévedek), hogy a felhasználó és a rendszergazda közötti "szakadék" valamivel talán kisebb lett az elmúlt évek alatt, de nem jelentősen. A rendszergazdák (programozók IT szakemberek) többnyire saját szemszögükből látják a problémákat, és a megoldásokat is. A felhasználók a "szakadék" másik oldalán, teljesen más irányból közelítik meg a problémákat. A megoldás többnyire valahol középúton van, de ott tátong a virtuális szakadék, ami azért létezik, mert esetenként sem a rendszergazda sem a felhasználók nem akarnak kompromisszumokat kötni a megoldás érdekében.
Természetesen fontos hangsúlyozni hogy, ez nem minden esetben érvényes, ugyan is léteznek jó megoldások, rendszerek, szoftverek, ügyes rendszergazdák, programozók és kreatív felhasználók, akik használható ötletekkel látják el az IT szakembereket. Jómagam szeretem, ha a felhasználó minél jobban tisztában van az általa használt informatikai hálózattal, számítógépekkel. A rendszergazda ilyenkor sokkal egyszerűbben tudja elmagyarázni a problémákat és a megoldásokat, és a felhasználó könnyebben megérti a rendszergazda aggodalmait, gondjait. Ezért a honlapon, mint rendszergazda, ezért megpróbálok minél több használható információt adni az általam jobban megismert területekről azoknak, akik érdeklődnek ezen terület iránt, ezzel talán csökkentve az általam látni vélt ''szakadék'' szélességét (mélységét).Építsünk egy frankó informatikai hálózatot
Hozzávalók: Jó hálózat, megbízható jól telepített kliens gépek és ugyanilyen szerver, ha szükség van rá, valamint egy jól felkonfigurált router, mely az internetre kapcsolja a hálózatot.

Nem feltétlenül kell a legdrágább eszközöket használni egy jó rendszerhez. Inkább arra kell figyelni, hogy a szükségesen elégséges műszaki tartalmat építsük be úgy, hogy azért legyen benne némi tartalék. Például, ha jelenleg csak 12 fő fog dolgozni számítógépeken akkor a 16 portos switch pont elegendő lenne. Azonban javaslom hogy, inkább szánjunk 5000 forinttal többet rá, és a 24 portos eszközt szerezzük be. Fél év múlva amikor szükség lesz esetleg további berendezések csatlakoztatására nem fog fájni a fejünk, hogy alulméreteztük a switch-et.

  Mi kell egy jó hálózathoz?
• jó kábelezés, azaz megbízható UTP vagy FTP kábelek
• a kábelezés végén megfelelő módon elhelyezett csatlakozók
• megfelelő hálózati eszközök (switch és router) melyek megbízhatóak és fogják bírni az adott terhelést
• ha van a rendszerben szerver és kialakítható egy szerver szoba célszerű azt légkondicionálóval ellátni
 

Milyen a jó kliens gép?
Határozzuk meg a feladatot, hogy mire szeretnénk használni a gépet, majd ez alapján kérjünk tanácsot megbízható forgalmazótól, és nézzünk utána az interneten, fórumokban hogy kinek mi a véleménye. A gépet várhatóan 4 maximum 5 évnél hosszabb ideig úgy sem fogjuk használni, tehát ha a 160.000,- Ft-os laptop megfelelő, nem szükséges 250.000,- Ft-osat választani!
A választás tehát elsősorban a feladattól függ, más teljesítményű gépet kell választani grafikai szoftverek futtatására mint általános Word - Excel - internet alkalmazásokhoz. Az sem mindegy, hogy milyen operációs rendszer fog futni a gépen, például a Vista sokkal inkább erőforrás igényes mint a Windows XP.
 


Milyen a jó szerver?
Amennyiben szerverre is szükség van a hálózatban, akkor ide, ha csak lehet kifejezetten szervernek szánt gépet rakjunk. Neves cégek kínálnak szervereket, viszont ezek a cégek jelentős részben XEON Processzorral, és XEON alaplappal építik gépeiket. A különbség a hozzájuk nyújtott szolgáltatásban van. Figyelem! A legjobb szerver sem fogja maradéktalanul teljesíteni elvárásainkat, ha magas környezeti hőmérsékleten kell működnie! Ideális esetben maximum 20-25 °C-on kell üzemeltetni őket.

 


Minden jog fenntartva www.pc-gazda.com -- Copyright www.pc-gazda.com - A honlapon közölt adatok és cikkek a www.pc-gazda.com tulajdonát képezik!
Amennyiben a honapon más szerzői jogát sértő anyag jelenne meg, kérem mielőbb jelezze! Köszönöm!